gezondheid

Wat is Psicologa?

Een psycholoog is iemand die je kan helpen met het verwerken van bijvoorbeeld trauma’s en onzekerheden. Een psycholoog kan je helpen met dagelijkse problemen. Om bij een psycholoog te komen kun je door middel van de huisarts worden doorgestuurd. Er zijn verschillende soorten psicologa

Zoals: 

Arbeids – en organisatiepsychologie

Dit soort psychologie bestudeert de relatie van een mensen met zijn werk. In feite is het een tweedelige psychologie. De arbeids houd in werk, en organiseren is hoe jij met je hersenen de boel organiseert.   

Ook heb je biologische psychologie dit houd in dat je het gedrag van iemand bestudeerd. Zo bestaan er nog meer soorten psychologie. 

Opleiding

Welke opleiding heb je nodig om een psycholoog/psicologa te worden?   

Om een psycholoog te worden moet je minstens een hbo opleiding hebben gedaan. Ook kan je studeren aan de universiteit. De naam psycholoog is niet beschermd en dat kan een hoop narigheid met zich meebrengen, zo kunnen mensen zich altijd een psycholoog noemen. 

Psychiater

Om nog een misverstand te voorkomen een psycholoog is niet hetzelfde als een psycholoog. Een psycholoog mag namelijk geen medicijnen uitschrijven  en een psychiater wel. Een pyscholoog houd zich bezig met de oorzaak van een stoornis, denk hierbij aan eetstoornissen, paniekaanvallen. En psychiater die heeft medicijnen gestudeerd. 

Psycholoog

Iemand die psychologie heeft gestudeerd kan ook nog de kant op in de verslavingszorg. Je helpt daarbij mensen van je verslaving af, dit doe je door mensen te motiveren en het ze laten volhouden. Na een lange tijd werk je aan terugvalpreventie, dit is een moeilijke term dat eigenlijk makkelijk te ontleden is. Hierbij helpt een psicologa in de verslavingszorg feitelijk gezien dat de patiënt niet terugvalt in zijn of haar oude ritme van verslaving.  Zo kan een psycholoog ook relatietherapie geven, de psycholoog die kan dan helpen om het stel tips te geven hoe ze beter kunnen communiceren. Ze gaan dan met elkaar praten over gevoelens en de behoeften van allebei. De meeste psychologen werken in sessies. Met psychologie kan je zo breedt werk verrichten, zo kan je ook het ondersteunen van mensen met een heftige diagnose denk hierbij aan bijvoorbeeld mensen die  een diagnose kanker krijgen. Zo kan een psycholoog je helpen met het aanpassen van je leefstijl, voeding en sporten. Maar ook hoe je om moet gaan met de medicatie. Een psycholoog helpt je positief door het leven te helpen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe voorkom Kramp in kaak?

januari 10, 2021