Losse thee kopen
eten en drinken

Waar kun je losse thee kopen?

Thee is erg lekker en wordt in veel culturen veel gedronken. Thee is naast water het meest gedronken drankje ter wereld. Laten we dus eerst wat meer over de geschiedenis van thee vertellen. Thee wordt commercieel geproduceerd in meer dan 60 landen over de gehele wereld. In 2017 bedroeg de wereldwijde productie van thee ongeveer zes miljoen ton. Een groot deel hiervan kwam uit China. Namelijk zo’n veertig procent. Dat is twee miljoen en vierhonderd duizend ton thee. Ook uit India komt een groot deel namelijk eenentwintig procent. Dat is ruim een miljoen ton thee. Ook in landen zoals Kenia, Vietnam en Sri Lanka werd erg veel thee geproduceerd.

 

Soorten thee verpakkingen

In 1907 begon een Amerikaanse theehandelaar genaamd Thomas Sullivan proef monsters van zijn thee uit te delen. Dit deed hij door de thee in kleine zijde zakjes met een trekkoord te doen. Zijn klanten merkten dat ze de thee gewoon in het zakje konden laten en het op die manier te gebruiken. Daarna konden zij het zakje hergebruiken met verse thee. De kansen van deze nieuwe verpakkingsmethode zou echter pas later volledig worden gerealiseerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd thee gerantsoeneerd in het Verenigd Koninkrijk. In 1953, nadat de rantsoenering in het VK was beëindigd, lanceerde Tetley het theezakje naar het Verenigd Koninkrijk. Waar het gelijk een groot succes was. Naast deze verpakte thee bestaat er ook losse thee kopen.

 

Los verpakte thee

Bij los verpakte thee zijn de theebladeren los verpakt in een busje, papieren zak of een doosje. Sommige theesoorten die bestaan uit hele bladeren. Denk maar aan gerolde buskruit theebladeren. Deze zijn moeten bestand zijn tegen afbrokkelen. Daarom worden ze vaak vacuüm verpakt voor versheid, voor opslag en voor verkoop. De losse thee wordt individueel afgemeten voor gebruik. Hierdoor heb je wat meer flexibiliteit en smaak beheersing. Om te voorkomen dat theebladeren in het water drijven kun je gebruik maken van zeefjes, thee balletjes, thee persen, gefilterde theepotten of een infuuszakje. Een oude methode maakt gebruik van een driedelig theekopje. 

 

Kant en klare thee

Naast losse thee en zakjes thee bestaat er ook ingeblikte thee. Ingeblikte thee wordt van te voren bereid. Als je het koopt kun je het dan ook gelijk drinken. Vanaf 1981 kon je dit soort thee in Japan kopen. De eerste thee uit een flesje werd geïntroduceerd door een Indonesisch theebedrijf. Dit heette PT. Sinar Sosro. In 1969 werd de thee op de markt gezet met de merknaam Teh Botol Sosro. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij wildvlees kopen?

januari 2, 2021

Slagerij Spijkenisse

januari 9, 2021