eten en drinken

Slagerij Spijkenisse

De meeste houden wel van een lekker stukje vlees. Maar waar komt vlees nou vandaan voordat dat jij het op brood doet of in de pan bakt? Het aantal slagers is tussen begin 2008 en 2017 met 16 procent afgenomen, van 2595 naar 2190. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De aantal slagerijen in Nederland nemen met de jaren af. Dat komt doordat er veel onderzoek gedaan wordt na vlees. Er zijn bewijzen dat vlees niet goed voor je is om elke dag te eten. Zo kan het kankerverwekkend zijn. Maar niet alleen daarom neemt de slagerijen in Nederland af. Tegenwoordig kan je ook in alle supermarkten de meeste soorten vlees kopen dus komen mensen minder snel in een slagerij. Ook eet men minder vlees in de loop van de jaren. 

Slagerijen

In een slagerij Spijkenisse worden geen dieren geslacht, vanwege hygiëne en voedselveiligheid vindt dat plaats in een slachterij en worden de karkas delen door de groothandel bevroren aangeleverd. Een slagerij met een eigen slachterij is een zogenaamde zelf slachtende slagerij. Een slagerij die ook kant-en-klare producten verkoopt, zoals salades noemt zich vaak slagerij-traiteur. Daarnaast zijn er biologische slagerijen die biologisch vlees verkopen en scharrelslagerijen die scharrelvlees verkopen. In Nederland zijn er zo’n 2500 slagerij het loopt in de loop van de jaren af.

Vlees

Iedereen kent het wel met kerst of andere feestdagen een lekker stuk vlees op je bord. Tegenwoordig worden steeds meer mensen vegetarisch en eten geen vlees meer. De reden daarvan is is dat men de manier van hoe een stuk vlees op je bord belandt en de dieren geslacht worden niet goed vinden. Veel supermarkten hebben veel vleeswaren in de schappen liggen dus de concurrentie met de slagers is groot. Denk dat jij ook sneller een stuk vlees gaat halen bij de supermarkt in plaats van bij de slagerij Spijkenisse.

Spijkenisse 

Spijkenisse is een stad en voormalige gemeente in de gemeente Nissewaard op het eiland Putten in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De voormalige gemeente Spijkenisse telde 72.545 inwoners volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek en besloeg ruim 30 km², waarvan 4,07 km² water. Spijkenisse ligt tevens ook dicht bij de havenstad Rotterdam, Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Spijkenisse heeft een mooi centrum en telt maar liefst 3 slagerij Spijkenisse over de hele stad. Ga gerust keertje kijken in het mooie stadje Spijkenisse.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *