Pizza Etten Leur
eten en drinken

Lekkere Pizza Etten Leur

Iedereen weet wel wat een pizza is en waar het oorspronkelijk vandaan komt. In de zeventiende eeuw is in de Italiaanse stad Napels de het bekende Italiaanse gerecht de naam pizza gekregen. Destijds werden in Italië alle pizzabakkers Pizzaioli genoemd. Het Italiaanse woord ‘Pizzaioli’ staat voor ‘pizza chef’. Iedereen kent de welbekende ronde Pizza met tomatensaus kaas en heerlijk ingrediënten na keuze. Maar in de loop van de jaren zijn er ook heel veel andere verschillende soorten pizza op de kaart gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Turkse pizza of een pizza calzone, dat zijn allemaal voorbeelden. 

Pizza’s

Een Italiaanse pizza Etten Leur bestaat uit deeg, tomatensaus, kaas en eigen ingrediënten die jij op jouw pizza wilt hebben. Dit is de welbekende Italiaanse versie van de pizza. In Turken hebben ze in de loop van de jaren ook een eigen pizza op de kaart gebracht ‘Lahmacun’ ook wel ‘Turkse pizza’ genoemd. Lahmacun bestaat ook uit deeg met daarop een mengsel van gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Dit zorgt voor een pikante smaak. De Turkse pizza is een echt recept dat veel in de keukens van het midden oosten wordt bereid. Ook bestaat er in Italië de Pizza calzone dat is een dubbelgevouwen pizza met na eigen keuze vulling van groente, vlees enz. De top 10 meest bekende pizza’s zijn: 

  • Pizza Margherita.
  • Pizza Peperoni.
  • Pizza 4 Formaggi.
  • Pizza 4 Stagioni.
  • Pizza Parmigiana.
  • Turkse Pizza.
  • Pizza Diavola.
  • Pizza Parigina.
  • Pizza Vegetariana
  • Pizza Capricciosa

 

steenoven

Een echte Italiaanse pizza Etten Leur wordt gebakken in een steenoven. een steenoven is gemaakt van steen met een hol erin. een hout gestookte of gas gestookte steenoven waar het warmtebron een temperatuur van 300 tot 400 C bereikt, op de temperatuur krijg je de beste pizza. Een pizza hoeft niet perse alleen in een steenoven gebakken te worden. Je kan ook in een gewonnen oven thuis een pizza maken maar dan krijg je een pizza die gebakken wordt op 180 C gebakken. tenzij je een steenoven thuis heb met een bereik van 300 tot 400 C kan bereiken.

ingrediënten

Op een pizza Etten Leur kunt u zelf weten welke ingrediënten jij erop wilt doen en voor de lekkerste pizza samenstellen. Zo zijn er ook mensen met allergieën die sommige ingrediënten niet mag die er op een pizza zitten. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een gluten allergie. zij mogen bijvoorbeeld niet de normale pizza bodems maar moeten een glutenvrije pizzabodem tegen de allergie. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koffie drinken Heerlen

januari 12, 2021

Wil jij een waterpijp kopen?

januari 16, 2021