eten en drinken

Lekkere high tea Spijkenisse

Ben jij ook niet dol op high tea’s? Vooral een high tea Spijkenisse is verrukkelijk. In Spijkenisse zijn meerdere plekken te vinden om te high tea-en. Maar wat is een high tea nou eigenlijk en waar komt het vandaan? Vroeger, denk aan de 19e eeuw, aten mensen zoals jij en ik maar twee maaltijden per dag. Dus na het ontbijt was de eerst volgende echte maaltijd pas weer het avondeten. Je kunt je misschien wel voorstellen dat je tussendoor nog wel eens flink honger kreeg. Ik zou het in ieder geval wel krijgen. 

 

High tea als hongerstiller

 

Om tussen die twee maaltijden door, ontbijt en avondeten, de honger iets te stillen werd door een hertogin genaamd Anna van Bedford iets bedacht. Namelijk  een high tea. Zoals je ook high tea Spijkenisse hebt. Vroeger werden die high tea’s in engelse tuinen gehouden. Iedereen was mooi aangekleed in prachtige jurken van dure stoffen. Kun jij je dat voorstellen? 

 

Wat zit er bij een High tea?

De hedendaagse high tea, zoals een high tea Spijkenisse, bestaat uit allerlei soorten thee met lekkere broodjes en zoetigheden. Denk aan sandwiches, kleine croissants, macarons, vers fruit, gebakjes, brownies, koekjes en zoutjes. Dit serveer je meestal op een grote etagere. Hierdoor blijven alle etenswaren gescheiden en kun je er makkelijk bij, best slim bedacht. Tegenwoordig heb je ook wat meer kids-proof high tea’s. Dan wordt er in plaats van normale thee, ice tea geserveerd. Ook wordt dit wel vaker in de zomer gedaan. Dan zit niemand echt te wachten op zo’n warme kop thee. Zou jouw voorkeur dan ook uitgaan naar een lekker koud glas ice tea?

 

High tea recepten

WIl je zelf een High tea organiseren, dan kun je op internet veel verschillende recepten vinden. Kost je dat iets te veel werk? Dan kun je altijd nog een high tea Spijkenisse halen. Dat is helemaal makkelijk, en natuurlijk erg lekker! Als je toch liever zelf de keuken in duikt zorg dan wel dat je flink wat tijd vrij maakt. Met al de verschillende ambachtelijke zelfgemaakte hapjes, ben je nog wel even zoet. Zorg ook dat je genoeg thee in huis hebt. Dit is natuurlijk het belangrijkste van een klassieke high tea. Je kunt kant en klare zakjes uit de winkel halen. Maar wat nóg lekkerder is zijn verse theeën. Deze heb je in allerlei soorten en maten. Deze kun je ook in Spijkenisse halen natuurlijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Halal butcher Eindhoven

januari 10, 2021

Scum clothing

januari 11, 2021